Mediator Jaap Hemmink te Almelo

Rechtbankmediator, bestuursvertegenwoordiger NIVIM.

MFN-registermediator met accreditatie Familierecht, lid van VFM (fiscaal recht), NVMV (verzekerings- en sociaalrecht), vFAM (familierecht, geaccrediteerd) en IMI/ADR (internationaal recht)
Expertise: arbeids- en zakelijke conflicten, familierecht (zowel financieel als niet-financieel) en bestuursrecht

Over Jaap Hemmink

Na tientallen jaren accountant en fiscalist te zijn geweest, is Jaap Hemmink sinds 2004 mediator. Deze carrièreswitch maakte Jaap nadat hij in zijn praktijk al meerdere echtscheidingen – zowel privé als zakelijk – (fiscaal) had begeleid en ontdekte dat zijn hart meer richting mediation verschoof. Met succes, want inmiddels is hij een veelgevraagd mediator met een brede expertise:

  • arbeidsconflicten (arbeidsvoorwaarden, ontslag)
  • zakelijke conflicten (ontbinding rechtspersoon/einde
  • maatschap/samenwerkingsconflicten)
  • familierecht niet-financieel (echtscheiding, gezag en omgang)
  • familierecht financieel (alimentatie, boedelverdeling, erfenis)
  • bestuursrecht (belastingen, sociale zekerheid, ruimtelijke ordening)

Alleen rond echtscheidingen is Jaap al honderden keren om hulp gevraagd. Zelf zegt hij daarover: “In mijn werk als mediator ben ik altijd neutraal, behalve wanneer ik merk dat de kinderen in de knel komen. Aan de mediationtafel kunnen zíj hun stem níet laten horen. Indien nodig spring ik daarom voor hen in de bres. Dat is mijn drive: ik help graag iedereen – bij welk conflict dan ook – bij het zetten van een nieuwe stap in het leven.”